BlueChem highlight of the economic mission to Israel

6 september 2017 – BlueChem, de incubator voor duurzame chemie die in 2020 opent in Antwerpen, was een van de blikvangers op de economische missie naar Israël onder leiding van staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem en Antwerps Schepen Caroline Bastiaens.

Cleantech en digitale innovatie. Dat waren de inhoudelijke speerpunten op de economische missie naar Israël. Als nummer 1 in de Cleantech Innovation Index en met het hoogste aantal start-ups per inwoners staat Israël bekend als een van de meest innoverende landen ter wereld.

Circulaire economie

Het doel van de missie was dan ook om Belgische bedrijven met kennis en expertise in digitalisering, afvalbeheer, chemie en circulaire economie aan te prijzen in Israël en Israëlische ondernemingen warm te maken om te investeren in Antwerpen en Vlaanderen.

De troeven van de incubator BlueChem werden in de verf gezet bij Israëlische investeerders tijdens het Antwerp Business Seminar dat werd georganiseerd tijdens het wereldvermaarde DLD Innovation Festival in Tel Aviv. Ook Blue Gate Antwerp, Umicore, Indaver en Isvag presenteerden er hun knowhow en expertise.