Dit jaar is mei een boeiende maand voor BlueChem. Niet alleen vieren we onze eerste verjaardag, we mogen ook een nieuwe huurder verwelkomen. Maak kennis met nanogedreven biotechbedrijf PUXANO, opgericht in het voorjaar van 2021 en helemaal klaar om uit de startblokken te schieten op BlueChem.

Over PUXANO

PUXANO is een expertisebureau dat het eiwitonderzoek wil versnellen in alle gebieden en industrieën door gebruik te maken van een combinatie van nano- en biotechnologie. Het team bestaat uit Wouter, Sam, Marie-Aline en Thomas, vier jonge structurele biologen en nanotechnologen. Ze zijn gedreven om duurzame oplossingen te ontwikkelen voor klanten die actief zijn binnen het domein van geneesmiddelenontwikkeling, enzymatische verwerking en diagnostiek.

In hun labo op BlueChem richt de start-up zich op alle scheikundige en biochemische stappen: kwaliteitscontrole, zuivering, bindingsanalyse en structuurbepaling. Op die manier kan de proprietaire technologie de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen versnellen en productieprocessen efficiënter en duurzamer maken.

Naast hun labo op Bluechem werkt PUXANO ook binnen kernfaciliteiten voor nanotechnologie en elektronen microscopie aan de universiteit Gent en UAntwerpen.

Meer weten over PUXANO?

www.puxano.com