NextGen District

Onze huurder Triple Helix zal met zijn project Sure PUre een van de eerste fabrieken zijn die een plaats krijgt op NextGen District, de voormalige site van General Motors in het Antwerpse havengebied. Dat heeft het Antwerpse havenbedrijf vorige week aangekondigd bij de bekendmaking van de eerste kandidaten die zich op NextGen District willen vestigen.

NextGen District is maar liefst 88 hectare groot en moet een hotspot worden voor pioniers in circulaire economie. Op het terrein zullen ‘end-of-life-producten’ een tweede of derde leven krijgen, circulaire koolstofoplossingen onderzocht worden en experimenten met hernieuwbare energie worden uitgevoerd.

Triple Helix zal met het project Sure PUre op NextGen District een recyclagefabriek planten voor polyurethaanschuim en PET-schaaltjes, die worden omgezet in polyolen.

Meer informatie over de eerste kandidaten van NextGen District vind je hier.
Meer informatie over Triple Helix vind je hier.