Toplocatie

map-blue-gate

BlueChem is gevestigd op Blue Gate Antwerp, het eerste eco-effectieve en watergebonden bedrijventerrein in België. Blue Gate Antwerp bevindt zich op de site van het vroegere Petroleum-Zuid, ooit het hart van de Antwerpse petroleumindustrie. Vandaag zijn de terreinen gesaneerd en klaar voor een nieuw en duurzaam hoofdstuk.

Antwerpen staat voor innovatie

Ben je op zoek naar een internationale en bruisende omgeving waar innovatie en creativiteit aan de basis liggen? Dan is Antwerpen de ideale locatie. De stad is een samensmelting van verschillende culturen, waar geschiedenis en innovatie hand in hand gaan.

De gezellige (en modieuze) stad is de thuisbasis van innovatieve bedrijven en meer dan 180 nationaliteiten. Vandaag schakelt de stad een versnelling hoger, want digitale innovatie, circulariteit en creativiteit vormen de pijlers waarop de economie van de toekomst is gebouwd.

Geen wonder dus dat deze internationale metropool de tweede grootste haven van Europa is en de nummer één geïntegreerde chemiecluster van het continent is.

De grootste chemiebedrijven ter wereld hebben een productievestiging in Antwerpen. Eén op drie bedrijven in België die zich toeleggen op cleantech is hier gevestigd, wat van de stad een koploper in duurzame chemie maakt.

Lokale overheden, onderzoeksinstellingen en grote chemiebedrijven werken nauw samen aan duurzame innovatie die resulteert in wereldwijde impact.

Antwerpen won de specialisatie-award voor chemie bij de fDi Strategy Award 2020, verwijzend naar de sterke focus op duurzame chemie.

skyline-port-antwerp