Uniek netwerk

Je intrek nemen in BlueChem betekent dat je deel uitmaakt van het hart van een sterk geconnecteerd businessnetwerk en een uniek academisch ecosysteem.

BlueChem is sterk ingebed in een kenniscluster van onderzoek en ontwikkeling in duurzame chemie. De incubator opereert binnen het netwerk van speerpuntcluster Catalisti, het innovatieplatform voor chemie en kunststoffen met steun van de Vlaamse overheid. Dit garandeert een directe connectie met alle vijf Vlaamse universiteiten en gereputeerde onderzoekscentra zoals VITO, Centexbel en de Bio Base Europe Pilot Plant. Ook de nabijheid van BlueApp, een initiatief van Universiteit Antwerpen om alle onderzoeksprojecten rond duurzame chemie onder een dak te groeperen, versterkt de onderlinge kennisuitwisseling en innovatiekracht.

De nauwe samenwerking met chemische wereldleiders zoals Air Liquide, BASF, Borealis, ExxonMobil, INEOS en Vopak, bieden je een voorsprong om je bedrijf een niveau hoger te tillen.

connect-with-diagram

Dankzij dit unieke en onderling sterk verweven netwerk kan BlueChem uitgroeien tot een wereldwijde referentie als broedplaats voor baanbrekende innovaties in duurzame chemie. BlueChem moet een internationaal uithangbord worden voor vooruitstrevende Research & Development (R&D) waar onderzoeksprojecten van start-ups, spin-offs, kleine en grote ondernemingen kunnen groeien tot ze rijp zijn voor industriële productie.

BlueChem wil een ecosysteem opbouwen dat open innovatie stimuleert en aanmoedigt:

  • Tussen grote bedrijven, kmo’s, groeibedrijven en starters
  • Tussen privésector, overheid en academische wereld
  • Tussen alle schakels in de waardeketen: van basischemie tot kunststoffen, farma en biotech