Chemie en de SDG’s

Chemie is essentieel voor de duurzame ontwikkeling van onze planeet. BlueChem onderstreept het geloof in duurzame chemie als dé industrie van de 21ste eeuw en de gangmaker van een circulaire economie.

De wetenschappelijke innovatiekracht van chemie is nodig om de ambitieuze Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties te bereiken. Zo levert de chemie cruciale innovaties en producten voor een succesvolle aanpak van de klimaatuitdaging.

Voorbeelden? Performante batterijen voor meer energie-efficiëntie, lichtgewichtmaterialen zodat auto’s en vliegtuigen minder brandstof verbruiken, hoogwaardige isolatiematerialen voor energiezuinige gebouwen en huishoudelijke apparaten, geavanceerde onderdelen voor zonnepanelen en windturbines, de expertise voor de uitbouw van een waterstofeconomie, enzovoort.

Duurzame chemie is een van de vijf sleutelsectoren die de Vlaamse regering naar voor schuift in haar economische toekomstvisie.

Lees meer over bijdrage van de chemie aan de Sustainable Development Goals in het duurzaamheidsrapport van de sector: www.essensciaforsustainability.be

global-goals-sdgs