Strategische partners

Als Europese hotspot voor duurzame chemie biedt de BlueChem-incubator huisvesting aan start-ups, kmo’s, kennisinstellingen en internationale bedrijven. BlueChem heeft zijn krachten gebundeld met een aantal gerenommeerde strategische partners om advies en expertise te bieden die veelbelovende innovators helpen bij de commercialisering en groei van hun activiteiten. Deze partners zijn industrieleiders en experts in duurzame bedrijfsontwikkeling.

BNP Paribas Fortis helpt innovatieve start-ups en scale-ups om financiering te krijgen via zijn uitgebreid netwerk van business angels en investeerders. De bank deelt haar expertise over ontwikkelingsstrategieën voor duurzaam ondernemerschap.

“Wij zijn erg trots om partner te mogen zijn van BlueChem, dat net zoals onze bank duurzame ontwikkeling en open innovatie hoog in het vaandel draagt. We stellen met plezier ons netwerk en onze expertise ter beschikking van deze voor ons land erg belangrijke industrie.”

Didier Beauvois, Head of Corporate Banking, BNP Paribas Fortis

Meer info

Deloitte is er om je te voorzien van essentieel strategisch en zakelijk advies op gebieden van bijvoorbeeld groei, talent, digitale operaties, boekhouding en belastingen.

“Het opzetten van de BlueChem-incubator in het hart van de chemiecluster kan een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud van de leading positie van de chemische industrie rond de haven van Antwerpen. Deloitte is heel blij om bij te kunnen dragen aan dit innovatief project om de chemiebedrijven van de toekomst te ondersteunen.”

Guido Vandervorst en Frederik Debrabander, Deloitte

Meer info

Deloitte Legal helpt je bij alle juridische vragen.

“De lokale verankering in combinatie met de focus op groeibedrijven, innovatie en duurzaamheid vormen de sleutelelementen waarom Deloitte Legal heeft gekozen om als partner in te stappen in dit project. We zijn bijzonder verheugd om mee aan de wieg te staan van dit project en kijken alvast met veel enthousiasme uit naar de verdere ontwikkeling van BlueChem.”

Kathleen De hornois, Deloitte Legal

Meer info

Port of Antwerp-Bruges brengt BlueChem-ondernemers in contact met industriële opschalingsmogelijkheden en biedt proef- en demonstratiemogelijkheden.

“BlueChem zal bijdragen tot een innovatief ecosysteem waardoor we een duurzame toekomst voor de chemiecluster in de Antwerpse haven kunnen verankeren. Wij vinden het fantastisch om deel uit te maken van dit unieke partnerschap, want innovatie is cruciaal om de uitdagingen van de toekomst succesvol aan te gaan.”

Jacques Vandermeiren, ceo Port of Antwerp-Bruges

Meer info

SGS biedt uitgebreide oplossingen om je start-up veiliger, sneller, duurzamer en efficiënter te maken, terwijl je alle regels van kwaliteit, milieu, gezondheid en veiligheid juist implementeert in je activiteiten.

“Bij SGS geloven we dat duurzaamheid een belangrijke factor is voor de samenleving en dat ondernemingen die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen ook beter presteren. Wij zien in BlueChem als een beloftevolle strategische partner met dezelfde ambities op het gebied van duurzame chemie. We zijn verheugd dat BlueChem zich ontwikkelt in Antwerpen waar zowel de haven als de belangrijke chemiesector ook voor SGS (inter)nationaal al veel jaren erg belangrijk en toonaangevend zijn. We kijken dan ook ontzettend uit naar deze samenwerking in kernactiviteiten die ook voor ons essentieel zijn.”

Johan Pype, Managing Director SGS Benelux.

Meer info