Strategische partners

Gespecialiseerd advies geven aan de start-ups en groeibedrijven die onderdak zullen vinden in BlueChem en hen ondersteunen met specifieke dienstverlening op maat. Met die ambitie zetten verschillende gerenommeerde organisaties mee hun schouders onder de uitbouw van chemie-incubator BlueChem.

BNP Paribas Fortis zal als exclusief participerende bank innovatieve start-ups en scale-ups helpen bij hun financiering en haar financiële expertise in duurzaam ondernemen met hen delen. Deloitte biedt strategisch advies in business development, advocatenkantoor Deloitte Legal zorgt voor de juridische ondersteuning en de Port of Antwerp zal ondernemers in BlueChem helpen doorgroeien door de juiste contacten te leggen voor pilootprojecten en industriële opschaling. SAS stelt z’n advanced analytics-platform ter beschikking zodat bedrijven in BlueChem aan de slag kunnen met big data, artificiële intelligentie en machine learning. Tot slot zal SGS de start-ups en scale-ups in BlueChem gespecialiseerd advies en ondersteuning bieden op het vlak van milieu, veiligheid en gezondheid.

“Wij zijn erg trots om partner te mogen zijn van BlueChem, dat net zoals onze bank duurzame ontwikkeling en open innovatie hoog in het vaandel draagt. We stellen met plezier ons netwerk en onze expertise ter beschikking van deze voor ons land erg belangrijke industrie.”

Didier Beauvois, Head of Corporate Banking, BNP Paribas Fortis

Meer info

“Het opzetten van de BlueChem-incubator in het hart van de chemiecluster kan een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud van de leading positie van de chemische industrie rond de haven van Antwerpen. Deloitte is heel blij om bij te kunnen dragen aan dit innovatief project om de chemiebedrijven van de toekomst te ondersteunen.”

Guido Vandervorst en Frederik Debrabander, Partners, Deloitte

Meer info

“De lokale verankering in combinatie met de focus op groeibedrijven, innovatie en duurzaamheid vormen de sleutelelementen waarom Deloitte Legal heeft gekozen om als partner in te stappen in dit project. We zijn bijzonder verheugd om mee aan de wieg te staan van dit project en kijken alvast met veel enthousiasme uit naar de verdere ontwikkeling van BlueChem.”

Kathleen De hornois, Partner, Deloitte Legal

Meer info

“BlueChem zal bijdragen tot een innovatief ecosysteem waardoor we een duurzame toekomst voor de chemiecluster in de Antwerpse haven kunnen verankeren. Wij vinden het fantastisch om deel uit te maken van dit unieke partnerschap, want innovatie is cruciaal om de uitdagingen van de toekomst succesvol aan te gaan.”

Jacques Vandermeiren, ceo Port of Antwerp

Meer info

“SAS is verheugd met de samenwerking met Bluechem en de verdere ondersteuning van de chemische en life science industrie.  Reeds jaren is SAS trouwe partner van de industrie in verschillende domeinen en met deze samenwerking willen we zowel onze trouwe klanten alsook de klanten van morgen ondersteunen.  De samenwerking met Bluechem past perfect in onze strategie om blijvend innovaties en transformaties te ondersteunen.”

Wim Mues, Sales Director Manufacturing WEST at SAS

Meer info

SGS

“Bij SGS geloven we dat duurzaamheid een belangrijke factor is voor de samenleving en dat ondernemingen die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen ook beter presteren. Wij zien in BlueChem als een beloftevolle strategische partner met dezelfde ambities op het gebied van duurzame chemie. We zijn verheugd dat BlueChem zich ontwikkelt in Antwerpen waar zowel de haven als de belangrijke chemiesector ook voor SGS (inter)nationaal al veel jaren erg belangrijk en toonaangevend zijn. We kijken dan ook ontzettend uit naar deze samenwerking in kernactiviteiten die ook voor ons essentieel zijn.”

Johan Pype, Managing Director SGS Benelux.

Meer info